Nostalgija Balkana in novoletni žur ob morju - 4 dni
Odhodi 29.12.2019 pri udeležbi 40 oseb 275 pri udeležbi 30 oseb 295 pri udeležbi 20 oseb 315 Cenejša potovanja -20 € za dve osebi za rezervacije do 15.11. Rezervacija sedežev v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo Dodatne informacije vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana in Novo mesto najmanjše število potnikov: 20 doplačila po želji:  enoposteljna soba 75 €, vstopnine po programu približno 20 € obvezno doplačilo: lokalna turistična pristojbina popust: 10 % za otroke do 12 let v sobi z dvema odraslima
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–BANJA LUKA večerja, nočitev Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Z udobnim turističnim avtobusom se bomo odpeljali mimo Zagreba do Banje Luke. Najprej se bomo ustavili v Delibašinem selu, kjer si bomo pogledali zanimiv samostan trapistov Marija Zvijezda. V preteklosti so bili redovniki trapisti zelo zaslužni za razvoj Banje Luke, še danes pa po svoji tradicionalni recepturi proizvajajo sir trapist ter odlično vino. Po ogledu bomo nadaljevali pot do središča mesta, kjer si bomo ogledali mestne znamenitosti: trdnjavo Kastel – »turško utrdbo«, obnovljeno džamijo Ferhadijo, ki jo povezujejo z mnogimi zanimivimi legendami. Obiskali bomo tudi mogočno novo pravoslavno cerkev, na sprehodu po mestni promenadi pa bomo začutili živahen utrip mesta ter arhitekturno skladnost avstro-ogrskega obdobja ter obdobja, ko je bilo mesto prestolnica Vrbaške Banovine. Vožnja do hotela, nastanitev. Še nekaj prostega časa. Dan bomo zaključili z lokalno večerjo v tipični lokalni restavraciji ob glasbi. Nočitev v hotelu. 2. dan: MOSTAR–NEUM zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku bomo pohiteli vse do Mostarja. Sprehodili se bomo po sproščenem mestnem jedru z minareti, trgovinami in obrtnimi delavnicami, se spustili k reki in se skozi staro čaršijo Kujundžiluk vrnili v 'gornje' mesto, kjer nas bodo čakali čevapčiči v lepinji. Pobrskali bomo še za spominki, kavica iz džezve pa bo najboljša s pogledom na rekonstrukcijo 22-metrskega mosta, ki ga je leta 1566 zgradil turški gradbenik Hajrudin. Popoldne se bomo po rodovitni dolini Neretve in mimo krajinskega parka Hutovo blato spustili v Neum, se sprehodili ob morju (opogumite se za prednovoletni skok vanj!), ob večerji pa nas bosta spremljala glasba in ples. 3. dan: STON–DUBROVNIK … SREČNO 2020! zajtrk, večerja, nočitev Zajtrk, kavica ob morju in kratka vožnja na polotok Pelješac. Najprej nas bo domačin pocrkljal z degustacijo vin in žganja. Sledil bo slikoviti Ston. Blizu lani obnovljene trdnjave Kaštio bomo skočili na obzidje (doplačilo), s katerim so Dubrovčani varovali svoje bogastvo – stonske soline, ki se razkazujejo v daljavi. Onkraj grebena si bomo z obzidja ogledali še školjčišča pred Malim Stonom. Še se bomo zadržali v Dubrovniku – se sprehodili po Stradunu, odšli do frančiškanskega samostana s staro lekarno, cerkve sv. Blaža, palače Sponza, Knežjega dvora, katedrale in pristanišča. Čas za kavico in počitek na Stradunu. V popoldanskih urah se bomo vrnili do hotela in se že pripravljali na najdaljšo noč. Bogata večerja, nato pa glasba in ples, ki nas bosta spremljala vse do jutranjih ur. SREČNO 2020! 4. dan: NEUM–SPLIT–SLOVENIJA zajtrk Urnik zajtrka bo prijazno prilagojen aktivnostim minule noči, težke veke pa se nam bodo do konca zbudile med kavico in na sprehodu ob morju … Zatem jo bomo mahnili v Split, se tam sprehodili in si privoščili kavico ali okrepćilo. Nato se bomo odpeljali proti domu.
cena od 275 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljni sobi v hotelu ***, 1 x polpenzion, 2 x nočitev z zajtrkom, 1 x večerja v lokalni restavraciji ob glasbi, 1 x bogata silvestrska večerja ob glasbi, 1 x degustacija vina in žganja, zunanji ogledi po programu, lokalno vodenje (Banja Luka, Mostar, Ston, Dubrovnik, Split), vodenje in organizacija potovanja.
silvestrovanja
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20