Novi Sad in silvestrski poljub v Beogradu - 4 dni
Odhodi 29.12.2019 pri udeležbi 40 oseb 245 pri udeležbi 30 oseb 265 pri udeležbi 20 oseb 285 Cenejša potovanja -20 € za dve osebi za rezervacije do 15.11. Rezervacija sedežev v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo Dodatne informacije vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana najmanjše število potnikov: 20 doplačila po želji:  enoposteljna soba 75 €, vstopnine 3–10 € na muzej oz. cerkev obvezno doplačilo: lokalna turistična pristojbina popust: 10 % za otroke do 12 let v sobi z dvema odraslima
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–NOVI SAD večerja, nočitev Zjutraj se bomo podali čez slavonske ravnice in popoldne prispeli v Novi Sad. Mladostna vojvodinska prestolnica ponuja zanimivosti: Trg svobode, katedralo in mestno hišo, ulico Zmaj Jovino in Dunavsko ulico s čudovitimi pročelji iz 19. stoletja, Saborno cerkev in Petrovaradinsko trdnjavo. Po ogledu se bomo odpeljali do Beograda. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev. 2. dan: OPLENAC–TOPOLA–AVALA zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku nas bo pot vodila v Oplenac, kjer bomo obiskali mavzolej družine Karađorđević. Ogledali si bomo Petrovo hišo in cerkev sv. Jurija. Nato se bomo ustavili v Topoli, mestu, ki mu pravijo tudi srce Šumadije. Obiskali bomo vinsko klet in degustirali vino ob lokalni zakuski. Po krajši osvežitvi se bomo podali do Avale, ki je visoka 511 m. Predel je zaščiten kot krajinski park. Na njenem vrhu je bil včasih grad Zrnov, ki so ga porušili Turki. Na njegovem mestu so leta 1938 postavili mavzolej – spomenik neznanemu junaku, ki je delo priznanega akademika in kiparja Ivana Meštroviča. Po želji pa se boste lahko povzpeli še na razgledni stolp. V popoldanskih urah vrnitev v Beograd in že se bomo vkrcali na ladjo ter ob prijetnem plutju doživeli »belo mesto« še z vodne strani. S šilcem žganja se bomo ogreli in že bomo na poti do hotela. Večerja na Skadarliji. Nočitev v hotelu. 3. dan: BEOGRAD … SREČNO 2020! zajtrk, nočitev Po zajtrku si bomo ogledali znamenitosti. Najprej bomo na Dedinjah raziskali Muzej 25. maja in se poklonili v Hiši cvetja. Sledil bo spust v praznično mestno središče, kjer nas bodo čakali Trg republike s parlamentom, mestna hiša, Terazije in Študentski trg, Novi Beograd, Narodno gledališče in Narodni muzej, Dvor kneginje Ljubice, stolnica in cerkev sv. Save ... Popoldne se bomo sprehodili še po Knez Mihajlovi ulici in si vzeli čas za osvežitev. Večer bomo preživeli na ulicah Beograda, kjer bomo v ritmu glasbe in družbi domačinov dočakali novo leto. Srečno 2020! Nočitev v hotelu. 4. dan: BEOGRAD–SLOVENIJA zajtrk Po poznem zajtrku še zadnji sprehod po mestu, osvežitev in v opoldanskih urah slovo. Naša vožnja se bo nadaljevala proti Hrvaški in Sloveniji. Na poti krajši postanek za osvežitev. Predviden prihod v večernih urah.
cena od 245 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljni sobi v hotelu ***, 2 x nočitev z zajtrkom, 1 x večerja na Skadarliji, 1 x polpenzion, zunanji ogledi po programu, plovbo z rečno lepotico, lokalno vodenje, ogled vinske kleti, degustacija in prigrizek, vodenje in organizacija potovanja.
silvestrovanja
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20