Zimska pravljica v Rimu in skok v novo leto - 4 dni
Odhodi 29.12.2019 pri udeležbi 40 oseb 255 pri udeležbi 30 oseb 275 pri udeležbi 20 oseb 295 Cenejša potovanja -20 € za dve osebi za rezervacije do 15.11. Rezervacija sedežev v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo v zadnji vrsti: -10 € na osebo Dodatne informacije vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana in Sežana najmanjše število potnikov: 20 doplačila po želji: enoposteljna soba 75 €, vstopnine 8–35 € po znamenitosti obvezno doplačilo: lokalna turistična pristojbina popust: 10 % za otroke do 12 let v sobi z dvema odraslima
Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–RIM–FIUGGI TERME večerja, nočitev Še danes velja star pregovor »Vse poti vodijo v Rim«. Tudi naša nas bo in v zgodnjih popoldanskih urah bomo že v znamenitih Kalistovih katakombah – podzemnem svetu kristjanov. Po ogledu se bomo odpeljali do izjemne bazilike sv. Pavla izven obzidja, katere okras so medaljoni vseh vladajočih papežev. Vožnja do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu. Večerja (vključena kozarec vina in kozarec vode), nočitev. 2. dan: RIM–FIUGGI TERME zajtrk, večerja, nočitev Po zgodnjem zajtrku se bomo odpeljali in kmalu prispeli v stari antični Rim. Ogledali si bomo Kolosej, Konstantinov slavolok, grič Kapitol, Forum Romanum ... Nato pa se sprehodili do znamenitih Ust resnice, mimo gledališča Marcello do Beneškega trga. Med ogledi bo čas za osvežitev. Popoldan se bomo še nekoliko potepali po mestu. Sprehodili se bomo čez baročni trg Navona, najstarejši antični spomenik Pantheon. Ogledali si bomo Fontano di Trevi, ki velja za najlepši rimski vodomet, in Španske stopnice. Nekaj časa bo tudi za nakupovanje ali pa samo občudovanje lepih, elegantnih izložbenih oken. Vrnitev do hotela. Večerja(vključena kozarec vina in kozarec vode), nočitev. 3. dan: NEAPELJ–FIUGGI TERME zajtrk, večerja, nočitev Po zajtrku se bomo podali v središče Neaplja. Mesto je starejše od Rima in je ohranilo svojo prepoznavnost. Podali se bomo na raziskovanje mestnih četrti in njegovih posebnosti ter si vzeli čas za ogled podzemnega sveta – katakomb San Gennaro, morda pa si boste ogledali še bogat arheološki muzej. Vsekakor bo zanimiv sprehod po stari četrti Santa Lucia, ustavili se bomo ob gradu Castel Nuovo, nadaljevali čez Trg plebiscita in po zanimivi ulični pasaži med številnimi trgovinicami. Za malico se v Neaplju ponuja prava napolitanska pica, na sončku se priležejo tudi koktajli. V popoldanskih urah se bomo že vračali do hotela, da se bomo pripravili na najdaljšo noč. Po silvestrski večerji nas bo zabava po italijansko spremljala do jutranjih ur. »SREČNO 2020!« bomo nazdravili s penino. Nočitev. 4. dan: FIUGGI TERME–SUBIACO–SLOVENIJA zajtrk Po poznem zajtrku se bomo odpeljali še do bližnjega Subiaca, kjer stoji izjemen benediktinski samostan. Čas za ogled in pred nami bo že vožnja proti domu. Naš Rim je Slovenija in vse poti vodijo tudi domov. Prihod je predviden v poznejših večernih urah.
cena od 255 €
Rezervirajte zdaj! prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljni sobi v hotelu ***, 2 x polpenzion, 1 x nočitev z zajtrkom, 1 x silvestrska večerja, prevoz z metrojem, zunanji ogledi po programu, vodenje in organizacija potovanja.
silvestrovanja
Turistična agencija ICAR tel: 02 228 25 20 email: icar@siol.net
Navigacija:
izdelava spletne strani: www.tehnicnapomoc.si @ 2016
tel: 02/228 25 20